Take a fresh look at your lifestyle.
Browsing Category

WARUNG POCI

Pecingan Lebaran Pro dan Kontra

ISTILAH pecingan di kalangan masyarakat Kabupaten Brebes, Tegal dan sekitarnya sungguh sangat populer, khususnya di saat lebaran atau hari raya Idul Fitri. Pecingan yaitu memberikan sejumlah uang sebagai tanda kasih seseorang kepada…

Wisata Sastra

<B>ANA - ANA<P> bae, lumrahe sing arane wisata kuwe marani panggonan sing ndadekna nang ati anyem merga meruh sing dideleng apik, kaya gunung, laut atawa sing nggo pranti pakansinan. Lha kiye wisata sastra kuwe sing kaya apa,…

Halal Bi Halal NK

<B>WIS<P> dadi kebiasaane awit gemiyen mula, saban taune, angger sauwise bada liwat, nang Indoesia, kelebu uga nang Tegal-Brebes kiye egin terus ana rame-rame. Rame-rame nabuh mercon tah saiki arang-arang. Tapi rame merga akeh…

Buka Puasa Nang Restoran

<B>BI SIJAH<P> puasa pungkasan taun kiye pengin mangan nang restoran. Eben kaya wong wadon liyane ngrasakna mangan enak, aja amak-amak tahu karo tempe toli jangan asem. Paling ora iwak krapu bakar ning bisa tah sate wedus. Paes…

Geger-Gegeran

<B>DINA<P> Sabtu tanggal Limalas April rong dina sing wis keliwat, enyong olih SMS saka Kang Atmo Tan Sidik. Monine, “Pak uleman nggo tanggal rolikur wulan kiye wis anjog”? Merga enyong pancen gurung paham maksude, dadi enyong…

Dina Pers

<B>DINA<P> Minggu esuk tanggal 9 Pebruari 2020 enyong olih WA saka Kang Atmo. WA mau terusan embuh saka sapa, soale laka arane. Monine kaya kiye : Pak Atmo, tanggal 12 Pebruari bengi, PWI nganakena peringatan Hari Pers Nasional…

Kang Yusqon Umar Bakrie

<B>BATIRE<P> Man Damin Kang Yusqon Umar Bakrie olih penghargaan nasional merga deweke kiyeng ngopeni karo mulang bocah-bocah nang Sekolah Terminal Sakila Kerti. Wong arane bae penghargaan nasional mestine Kang Yusqon rejeh olih…

Gasebo Wanyad

<B>GASEBO<P> wanyad, maning-maning wong-wong pada ngomong kaya kuwe lamon weruh gasebo sing ana nang alun-alun mbang kidul. Muter alun-alun segurunge anjog ngerepe gada-gada Balaikota, nglinguk ngalor, ana gasebo gendenge kelire…